Bizi arayın: +90 232 376 80 85
Ptesi - Cuma: 08:00 - 17:30
E-posta: sales@tmm.com.tr

Düşük hızlı turbo blowerlar artık Türkiye’de!

  • 15 Ekim, 2021

TMM Blower ile ABD’nin köklü blower üreticisi Spencer Turbine Company iş birliğinin meyvesi olarak sizlere Düşük Hızlı Turbo Blower (DHT) serisini sunuyoruz.

DHT serisi ürünler yüksek verimli, ekonomik ve güvenilir turbo blowerlardır. Düşük hızlı turbo blowerlar tüm blower türleri arasındaki en yüksek ömürlü ve en dayanıklı makinalardır. Bakımları düzenli yapıldığı takdirde faydalı ömürleri 40 sene civarındadır.

DHT bowerlar düz loblu blower modellerine göre %30’a varan enerji tasarrufu sağlayabilmektedir. Düşük çalışma hızları, standart motor ve standart inverterler ile çalışmaları sayesinde kullanımları ve bakımları kolaydır. Yedek parça tedariki sorunsuzdur.

DHT blowerların kalbini oluşturan çok kademeli santrifüj gövde uygulamanıza özel olarak üretilir. Debi, basınç, sıcaklık, rakım gibi kriterler dikkate alınarak blowerın modeli, kademe sayısı ve hangi pervane modelinin kullanılacağı TMM ve Spencer mühendisleri tarafından hesaplanır. ABD’de üretilen Blower gövdesi ve Türkiye’de üretilen diğer tüm parçalar TMM tarafından bir araya getirilir.

Bir DHT ürününü oluşturan elektrik motoru ve inverterli otomasyon panosu yerli markalardan tedarik edilir. Filtre grubu, akustik kabin, şasi, emniyet kiti vb mühendislik ekipmanları ise TMM tarafından üretilmektedir. Bu sayede DHT blowerlar %70’in üzerinde yerlilik oranı ile üretilmektedir.

DHT blowerlar diğer turbo blower çeşitleri gibi yüksek verimliliğe sahiptir. Ancak diğer turbo blower çeşitlerine kıyasla bazı belirgin avantajları vardır:

 

Yüksek ömür, Kolay bakım, Standart bileşenler

DHT blowerlarda:

  • Elektrik motoru ile Blower direk akupledir. Bakım isteyen dişli kutuları kullanılmaz.
  • Yüksek devirli, özel imalat elektrik motorları, özel inverterler ya da özel yataklama elemanları kullanılmaz. Tüm motorlar ve inverterler standart yapıdadır.
  • Kullanılan tüm ekipmanlar ağır hizmet sınıfındaki endüstriyel ekipmanlardır. Tamir edilebilirler. Yedeklemeleri ve değiştirilmeleri kolaydır.

 

Vakum uygulamaları

DHT blowerlar diğer turbo Blower tiplerinin aksine vakum uygulamalarında kullanılabilirler. Endüstriyel vakum uygulamalarının gerektirdiği zorlu şartlara dayanabilen yapısı sayesinde -550 mbar vakum basıncına kadar yüksek verimlilikle hizmet edebilirler.

 

Yüksek sıcaklıkta çalışabilme

DHT blowerlar yüksek sıcaklıktaki ortamlarda da çalışabilirler. Ülkemizin kimi bölgelerinde yaz aylarında hava sıcaklığı 48 oC’yi görebilmektedir. Başka turbo Blower türlerininin aksine DHT blowerlarda sıcaklıktan etkilenebilen narin bileşenler kullanılmamaktadır.  (Spencer blowerlar 100 seneden uzun süredir dünyanın en sıcak ülkelerinde sorunsuz bir şekilde çalışmaktadırlar.)

 

Özel uygulamalar

DHT blowerlar paslanmaz çelik, aluminyum gibi malzemelerden de üretilebilirler. Koruyucu kaplama opsiyonları, geniş ATEX kapsamı ve özel sızdırmazlık çözümleri ile özel uygulamalar için sınırsız çözüm olanakları sunar.

 

Özel uygulama alanlarından bazıları şu şekildedir:

Yanıcı gaz ve tozların bulunduğu ATEX uygulamalar

Nemli gazlar

Aşındırıcı gazlar

Yüksek basınç uygulamaları